در محضر 4 روضه‌خوان سنتی همزمان با ایام محرم
تاریخ انتشار : دوشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۲ ساعت ۰۸:۵۴    |   کد خبر : ۱۴۰۲۰۵۰۲218
همزمان با ایام عزای حسینی از چهار تن از روضه خوانان سنتی و پیشکسوت در تهران، عیادت و بازدید بعمل آمد.در همین رابطه روایتی ساده و صمیمی از این دیدارها را از نظر می‌گذرانید.

در اولین روزهای محرم سال 1445 هجری قمری، سعادت یافتیم تا دیدارها و گفت‌وشنودهایی با 4 روضه‌خوان سنتی دستگاه سیدالشهدا علیه‌السلام داشته باشیم و گفت‌وگوهای تصویری «گروه رسانه‌ای پیرغلامان» را با انجام مصاحبه‌های کوتاه با آنان پیش ببریم.

این دیدارها با دستبوسی حاج سیداحمد هاشمی، پیرغلام 81 ساله اهل بیت علیهم‌السلام آغاز شد؛ مردی که هزاران بیت در سینه دارد و یک بار از سوی رهبر معظم انقلاب در دیدار مداحان اهل‌بیت علیهم‌السلام با معظم له در روز فرخنده میلاد صدیقه طاهره سلام‌الله علیها مورد تفقد قرار گرفته است. او اینک با فرزند خود (سیدمحمد) به روضه‌های خانگی می‌رود و از شاگردان مرحوم سیدمصطفی هاشمی دانا  به شمار می‌رود.

دیدار دیگر ما با حاج رمضانعلی حاجی قربان، معروف و متخلص به «شیدا» بود که در منزل ایشان در محله منصور (17 شهریور جنوبی) انجام شد. او میراث‌دار تعزیه‌خوان‌های نیشابور است که از کودکی به تهران مهاجرت کرده و در دروازه غار ساکن شده است. از او تاکنون 46 جلد کتاب شعر، شامل دیوان و جزوات ریز و درشت منتشر شده است. اشعار و نوحه‌های روان و ساده شیدا را مداحان و روضه‌خوانان در منابرشان فراوان می‌خوانند.

پیرغلامِ محترمِ دیگری که ما به ملاقاتش رفتیم، حاج جواد حاجی‌ابوالقاسم، معروف به حاج ابوالقاسمی بود که پیش از عزیمت به بیمارستان و بستری شدن برای انجام عمل جراحی در منزلشان صورت گرفت. او نیز خاطرات فراوانی از کرامات حضرت امام جواد علیه‌السلام در این گفت‌وگو نقل کرده است. حاج ابوالقاسمی، حال چندان مساعدی ندارد و کم‌تر می‌تواند از منزل خارج شود.

حاج اکبر عطری از پیشکسوتان مداحی در غرب تهران است که حدود 78 سال سن دارد. او همدوره مداحان نامداری چون حاج علی قصری و حاج سیدقاسم موسوی قهار است. او اشعاری دارد که از نیم‌قرن پیش حفظ کرده و همچنان آن قصاید نغز و پرمغز را در مجالس و منابرش می‌خواند. هرچند به علت کهولت سن، کم‌تر می‌تواند از منزل خارج شود.
در همه این دیدارها، علاوه بر ضبط تصاویری از مداحی روضه‌خوانان، چند پرسش درباره روضه‌های سنتی خانگی طرح شده و در پایان، هدیه‌ای  از سوی بنیاد دعبل خزاعی برای عرض ارادت و تکریم به  این سروهای کهنسال حسینی اهداء شد.
حمید محمدی محمدی

2بار پسندیده شده
پسندیدم
اشتراک گذاری
این خبر را با دوستان خود در شبکه های مجازی به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران
نظری ثبت نشده است
برای این خبر تا الان نظری ثبت نشده ، شما اولین باشید
نظر جدید
ارسال نظر