خیرین، هم‎نشین انبیا، اولیا و شهدا هستند
تاریخ انتشار : شنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۰۸:۴۴    |   کد خبر : ۱۴۰۲۰۸۲۷311
حجت‎الاسلام ناصر رفیعی در اجلاس ملی خیرین هیئت عنوان کرد:

خصوصیت ذاتی شیعه، بذل استعداد در راه ولایت اهل بیت(ع) است

 استاد حوزه و دانشگاه گفت: امام باقر(ع) فرمود شیعیان ما در راه ولایت ما بذل می‌کنند و برای این بذل، یکی مال خود را می‌بخشد، یکی برای اهل‌بیت(ع) شعر می‌گوید، یکی فیلم می‌سازد، یکی مرثیه‎سرایی می‌کند و به همین ترتیب، هر کس با آن‌چه می‌تواند واقف در این راه می‌شود.

 به گزارش روابط‌عمومی بنیاد دعبل خزاعی به نقل از خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام ناصر رفیعی استاد حوزه و دانشگاه در اولین اجلاس ملی خیرین هیئت که ظهر امروز با حضور پیرغلامان اهل‌بیت(ع)، مداحان پیشکسوت، مدیران استانی و مسئولان کشوری در مشهد مقدس برگزار شد، اظهار کرد: ما 10 بار در طول روز می‌گوییم «اهْدِنَا الصِّرَاطَ الْمُسْتَقِيمَ صِرَاطَ الَّذِينَ أَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ» و از خدا می‌خواهیم که ما را به صراط مستقیم هدایت کند و در مسیر کسانی قرار دهد که به آنان نعمت داده شده است. اما باید دقت شود که این صراط مستقیم کجاست و آن‌هایی که خدا به آنان نعمت داده، چه کسانی هستند. وی با اشاره به آیه 69 سوره مبارکه نساء افزود: قرآن در این فراز، خودش را توضیح می‌دهد و جای دیگر می‌گوید «الَّذِينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَالصِّدِّيقِينَ وَالشُّهَدَاءِ وَالصَّالِحِينَ» یعنی گروه آن‌هایی که خدا به آنان نعمت داده، چهار دسته هستند؛ پیامبران، صدیقین و اولیای الهی، شهدا و نیکان روزگار.

 این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: در روایت از رسول گرامی اسلام(ص) نقل شده که فرمود «ثمان خصالٍ مَن عَمِلَ بِها مِن اَمّتی حَشَرهُ اللهُ مَعَ النَبیینَ و الصّدیقینَ و الشهداءَ و الصّالحینَ» یعنی هشت خصلت وجود دارد که اگر امت من به هرکدام از آن عمل کنند، خداوند عالم آنان را با پیامبران، صدیقین و اولیای الهی، شهدا و نیکان روزگار محشور می‌کند. در روایت آمده «قیل ما هِیَ یا رسول الله» یعنی چه هستند این خصلت‎ها و حضرت پاسخ داد «مِن زَوَّدَ حاجّاً وزوج اعزبا و اَغاثُ مَلهوفاً و رَبّی یَتیماً و هَدی ضالاً و اَطعَمَ جائِعاً و اَروی عَطشاناً و صامَ فِی یَومِ حرٍّ شَدید» یعنی کسی که برادر یا خواهر خود را به زیارت حج بفرستد، یا غمی را از دلی بردارد، یتیمی را سرپرستی کند، کسی را راهنمایی کند، گرسنه‌ای را سیر کند، تشنه را سیراب کند، برده‌ای آزاد کند یا در روز گرم، روزه بگیرد.

 وی ادامه داد: ردیف بحث این است که از میان این هشت خصلت، هفت مورد متعلق به عمل شما خیران است. اساس این موضوع نیز مربوط به خصیصه ذاتی شیعه است؛ همان‌طور که امام باقر(ع) فرمود «شیعَتُنا المُتباذِلونَ فی وِلایَتُنا» یعنی شیعیان ما در راه ولایت ما بذل می‌کنند و برای این بذل، یکی مال خود را می‌بخشد، یکی برای اهل‌بیت(ع) شعر می‌گوید، یکی فیلم می‌سازد، یکی مرثیه‎سرایی می‌کند و به همین ترتیب، هر کس با آن‌چه می‌تواند، واقف در این راه می‌شود.

 حجت‌الاسلام رفیعی تصریح کرد: نمونه تراز این بذل در راه ولایت اهل‌بیت(ع) را در زیارت جامعه کبیره می‌خوانیم؛ آن‌جا که فرمود «بِأبى أَنْتُمْ وَ اُمّى وَ أهْلى وَ مالى وَ اُسْرَتى» یعنی به فدای شما اولیای دین الهی با خودم، پدر و مادرم، اموالم و خانواده‌ام و البته که متعالی‌ترین فداکاری را در اباعبدالله(ع) می‌بینیم؛ آن‌جا که پدرش در محراب، مادرش در ماجرای کوچه، خودش در کربلا، همه اموالش در طول زندگی‎اش و خانواده‌اش در اسارت برای خدا رفتند.

 وی با اشاره به آیه 26 سوره مبارکه یونس تأکید کرد: خداوند عالم در قرآن کریم می‌فرماید «لِلَّذِينَ أَحْسَنُوا الْحُسْنَىٰ وَزِيَادَةٌ وَلَا يَرْهَقُ وُجُوهَهُمْ قَتَر وَلَا ذِلَّةٌ أُولَٰئِكَ أَصْحَابُ الْجَنَّةِ هُمْ فِيهَا خَالِدُون» یعنی کسی که به مردم خدمت می‌کند، چهار جایزه دارند؛ یکی اینکه خدا جای آن را پر می‌کند، بیشتر از خیرش به او می‌رسد، هرگز در زندگی گرفتار نخواهند شد، ذلت آنان را فرانمی‌گیرد و در انتها هم جاودان در بهشت هستند. این طلیعه هر عمل خیر است و باید در هر فراز از زندگی خود به آن توجه داشته باشید.

0بار پسندیده شده
پسندیدم
اشتراک گذاری
این خبر را با دوستان خود در شبکه های مجازی به اشتراک بگذارید
نظرات کاربران
نظری ثبت نشده است
برای این خبر تا الان نظری ثبت نشده ، شما اولین باشید
نظر جدید
ارسال نظر